Herfstpaden

Natuurpad voor de tweede en derde graad

Beste kinderen

Mijn naam is professor Floralie. In mijn piramide onderzoek ik het wonder van de zee (eum... nee... van de natuur). Ik houd van de eekhoorns die voorbij mijn huisje trippelen maar ook van het geluid van de bommen (oeps, bomen) in de wind. De geur van afgevallen bladeren maakt me gelukkig en ik ben ook dol op een moddergevecht.

Al jaren breng ik in kaart wat er allemaal goed en fout loopt op onze aarde. Ik onderzoek de gevolgen van luchtverontreiniging en wat er gebeurt als we onze bossen omhakken.
Ooit bouw ik een flipperflapmachine om de dieren (euh,... mensen) te overtuigen om meer zorg te dragen voor onze aarde.

Ik moet dringend naar een conferentie in Quaslippfardije om er een nieuwe ontdekking te gaan voorstellen. Veel kan en mag ik er nog niet over vertellen maar binnenkort hoor je er zeker meer over in het station (oeps... het nieuws). Ik moet er dus even vandoor. 
Maar... ik moet dringend nog enkele onderzoeksrapporten afwerken. Hebben jullie zin en tijd om enkele natuurproefjes af te werken? Dat zou me alvast flink helpen!
Je kan hiervoor gerust gebruik maken van mijn caravan (oeps,...laboratorium). Ook het bos is helemaal voor jullie!

Vele groetjes
Professor Floralie

Ps Je merkte waarschijnlijk op dat ik soms wat grappig (eum... nee... verstrooid) ben.

 

Voor de leerkracht:
In dit natuurpad proberen we de stereotype benadering van de seizoenen te doorbreken.  De herfst is veel meer dan paddenstoelen, het vallen van de bladeren of de vogeltrek… Het is ook de betoverende kleurenpracht van het landschap, de vredige stilte van de natuur die een rustperiode ingaat. De thema’s zijn divers: vruchtenverspreiding, bodemdiertjes, bomen meten, bomen herkennen aan hun bladeren, bladval en verkleuring, gallen, kringloop van het bos, …

  • Geschikt voor 2de en 3de graad lager onderwijs
  • Begeleid pad
  • Maximaal 25 kinderen per groep 
  • Prijs: 3 euro per kind 
  • Duur: VM (09u30 - 11u30)  - NM (13u30 - 15u30) 
  • Reserveren via de website